Arturo Dalhuisen

Bij de uit Holten afkomstige Arturo (33) zit de liefde voor smaak er al vroeg in. Op zijn zesde vraagt hij al kookboeken voor zijn verjaardag. Na de koksopleiding in Almelo kiest hij voor de Sterrenklas in Eindhoven, een driejarige opleiding waarmee de basis wordt gelegd voor de titel meesterkok. In 2010 wint hij ook het NK voor jonge koks tot 25 jaar.


Arturo werkt lange tijd als souschef onder leiding van Jacob Jan Boerma bij driesterrenrestaurant De Leest. Ook werkt hij bij Valuas in Venlo en De Swarte Ruiter in Holten. Vorig jaar wordt Jacob Jan Boerma aangesteld als consulting chef van het nieuw te starten restaurant in het NH Grand Hotel Krasnapolsky. Hij vraagt Arturo om hier chef-kok te worden. Sinds april 2016 heeft Arturo de leiding over de keuken in dit Amsterdamse restaurant genaamd The White Room.


Arturo werkt net als zijn leermeester veel met zuren, maar zijn gerechten zijn daarbij ook altijd licht en fris, zuiver en erg intens. Hij werkt graag met groenten, met forel en schaal- en schelpdieren, vooral met langoustines.  Ook het dessert is zijn specialiteit.