Massaman curry London
12-6-2017
Gemaakt door:
Ingredi├źnten

250 gr. kippendijen met vel
1-2 middelgrote aardappelen
400 ml blik kokosmelk
1 kleine rode, rawit peper
1 grote tomaat
2 el zonnebloem olie
1  ui
1 stuk gember, ter grootte van een duim (schil eraf)
4- tenen knoflook
2 th kerrie poeder, 1 pink verse kurkuma van schil ontdaan, 1 tl. Kurkuma
1/2 kopje goede kippenbouillon
1/4 kopje ongezouten cashewnoten.
kwart bosje verse koriander
1 tl. Komijnzaad
1/2 tl. zwarte peper
1/8 tl. Kardemom
2 el. limoensap
2 el vissaus
2 el. palm suiker
1 gele paprika
5 gele cherry tomaatjes, door de helft gesneden (garnering)

Bereiding
  • Snijd de ui, knoflook, rode peper (rawit) fijn en de gele paprika in blokjes en rasp de gember.
  • Besprenkel de kippendijen met wat zout en peper, bak ze in de pan en gaar daarna in de oven op 160 graden a 25 min. 
  • Aardappelen in grove stukken snijden (kort koken niet te gaar). 
  • Verhit de grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de olie heet worden en voeg dan de ui, verse kurkuma (gesneden in stukjes), komijnzaad, kerriepoeder, gember, paprika, knoflook en peper rawit toe. Roerbak 1-2  minuten.
  • Voeg de bouillon toe, plus de volgende ingrediënten: zwarte peper, limoensap, vissaus en de palm suiker. Roer na iedere toevoeging en laat het licht in koken.
  • Voeg de kip toe en roer de stukjes door de saus. Voeg de kokosmelk toe, roer en breng weer net aan de kook. Zet het vuur lager zodat het door kan sudderen.
  • Laat 20 tot 35 minuten sudderen, voeg de aardappelblokjes toe en de gesneden kip, gesneden tomaat (blokjes) en cashewnoten de laatste 8 minuten van de kooktijd.
  • Voeg op het laatste moment de Cherry tomaatjes toe en garneer af met korianderblaadjes en nog wat gehakte cashewnoten.

 

Tips:

  • Als je van een dunne saus houdt, doe dan de deksel op de pan. Voor een wat dikkere saus kan je de deksel er af laten.
  • Proef de curry. Je kunt meer vissaus toevoegen voor een zoutere smaak of meer chili als je van pittig houdt. Is het te zuur, voeg dan een beetje meer suiker toe. Te zout of zoet? Doe er een vleugje limoensap bij. Als het te pikant is, kun je meer kokosmelk toevoegen.

 

Serveren:

  • Doe de curry in een schaal of schep het op de borden of in de kommen. Serveer de curry met Thaise jasmijnrijst. De curry is ook heerlijk met saffraan- of kokosrijst. De kip kan ook vervangen worden door lams- of rundvlees.

 

Smakelijk eten!