Geneal Harreman

Geneal (26) is afkomstig van Curaçao en werkt als kok bij het Rijks restaurant in Amsterdam. Geneal is elke dag blij en dankbaar met zijn werk, omdat koken gewoon zijn grootste passie is.

Geneal is onlangs begonnen met het maken van korte kookvideo’s op Instagram en wil graag een platform om nog meer mensen te bereiken met zijn kookkunsten. Geneal wil in zijn eigen programma ‘fine dining’ gerechten maken die thuis ook te bereiden zijn voor een gezellig etentje.

Geneal blinkt volgens zichzelf uit in de bereiding en opmaak van gerechten en het overbrengen van zijn enthousiasme voor het koken. Zijn grote voorbeeld is Jamie Oliver, Jamie weet heel goed zijn enthousiasme over te brengen op de kijker en dat wil Geneal ook bereiken met zijn eigen kookprogramma. Geneals signature dish is een groente casserole.

Geneal heeft de afgelopen acht jaar in vele restaurants gewerkt, recentelijk bij restaurant Vermeer en sinds 2,5 jaar bij restaurant het Rijks. Geneal is sinds de opening betrokken bij het restaurant en is er trots op dat ze met het team een mooi restaurant hebben opgezet en zelfs een Michelinster hebben bemachtigd.

Sporten is enorm belangrijk voor Geneal. Hij is daar zes jaar geleden mee begonnen en heeft zijn lichaam getransformeerd van veel vet naar veel spier. Het is inmiddels onderdeel van zijn levensstijl geworden en hij zou niet meer zonder kunnen. Geneal richt zich sinds kort ook op gezonde voeding voor sporters die veel in de sportschool zijn en daarom geen tijd hebben om zelf gezonde maaltijden te bereiden.

Ook het geloof is erg belangrijk voor Geneal. Hij draagt Jezus elke dag bij zich, ook tijdens het koken. ‘Best handig toch, Jezus als je sous chef?’