Nadine Kolten

De half Duitse/Mexicaanse Nadine (28) is dol op koken en wil dit graag op tv laten zien. Ze wordt een beetje gek van alle doorsnee kookprogramma’s op tv. Nadine denkt dat zij iets nieuws kan brengen met haar charmante Duitse accent, scherpe gevoel voor humor en Mexicaanse temperament.  Ook zit ze vol leuke verhalen. ‘Ik kan zelfs een tosti ham kaas sexy maken!’

Nadine is opgegroeid in Duitsland en woonde met haar grote familie in een klein dorpje. Haar moeder is Mexicaans en kookte ook vaak Mexicaans. Nadine wil graag laten zien dat Mexicaans eten niet alleen rijst, bonen en mais is. Nadine is een jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen. Ze heeft vier jaar lang een lange afstandsrelatie gehad met haar vriend en nu wonen ze samen in Amsterdam. Nadine werkt als leidster op een kinderdagverblijf.

Nadine probeert de Mexicaanse en Duitse keuken altijd met elkaar te combineren, zonder dat het al te gek wordt. Haar kookstijl is een beetje chaotisch, ze kookt het liefst uit haar hoofd en als ze volgens een recept kookt, geeft ze er altijd haar eigen twist aan. Ze wil in haar eigen kookprogramma verschillende keukens laten zien en vooral werken met verse groenten, vlees en vis. Nadine’s signature dish is een Mexicaanse garnalensalade met ananas, rode peper en verse kruiden geserveerd in een avocado.