Kok-Hwa Lie

Kok-Hwa (42) werkt op het moment als acteur en was ook werkzaam als zanger en danser. Hij is te zien geweest in verschillende Nederlandse series en stond in London op het toneel. Hij heeft veel plezier in zijn werk, maar baalt ervan dat het altijd zo onzeker is. Door zijn werk is hij begonnen met koken, zodat hij niet afhankelijk meer was van de magnetron-maaltijd. Kok-Hwa is gek op koken en doet dit nu iedere dag. Zijn moeder en BBC-tv-chefs inspireerden hem. Kok-Hwa kookt liever zelf dan dat hij uit eten gaat en het geeft hem veel voldoening als hij iets lekkers heeft gemaakt.


Kok-Hwa is een geboren en getogen Amsterdammer van Chinese afkomst en heeft hierdoor een hele brede smaak. Zin ouders hebben een Chinees restaurant gehad, daarna hebben ze deze verkocht en is zijn moeder een toko begonnen. Eten speelde dus altijd een grote rol in zijn opvoeding. Er was ook altijd eten in huis en er werd veel gekookt. Hij houdt van de Chinese keuken, maar is ook gek op stamppot en haring. Je kunt hem wakker maken voor Singapore Chili Crab, oesters, geroosterd speenvarken en ook voor een goede patat met. Hij heeft meerdere signature dishes waaronder een simpel gerecht als Ma Po Tofu.


Kok-Hwa wilde al heel lang iets doen met zijn kook-ideeën en recepten, hij zet ook vaak recepten online. Kok-Hwa staat graag in de belangstelling, hij heeft veel ervaring en is dus niet bang voor camera’s. Hij heeft ook al een keer kookpilot opgenomen. Wat betreft presenteren moet hij opletten dat hij meer zichzelf is en niet teveel acteert, zodat het wel natuurlijk overkomt. Hij denkt een goede tv-chef te zijn omdat hij bereikbare gerechten bereidt die iedereen kan maken en denkt dit ook goed te kunnen overbrengen. Hij wil mensen wat meegeven.