London Loy

London (42) woont samen met zijn vriendin en heeft een zoon en een dochter. Hij werkt op dit moment als chef-kok. London begon te koken toen hij op zijn dertiende op school een 9 kreeg voor een appeltaart. Ook het Surinaamse eten van zijn moeder heeft hem geïnspireerd. Zijn moeders Saoto soep vindt hij dan ook goddelijk. Naast koken fotografeert London, werkt hij als model en beoefende hij atletiek op hoog niveau. London omschrijft zichzelf als relaxed, zorgzaam en nieuwsgierig.


London volgde een koksopleiding en heeft inmiddels 20 jaar ervaring in de keuken. Het leukste om te doen was werken onder Robert Kranenborg bij het Amstel Hotel. London houdt van Aziatisch, Indiaans en Surinaams eten. Streetfood met een verfijnd randje en soms een gezond tintje is zijn specialiteit, zoals zijn bakkeljauw-burger.


London is toe aan iets nieuws in zijn leven en zou dolgraag zijn eigen kookprogramma hebben. Ook zou hij wel een minirestaurantje willen beginnen, zoals de kok in Singapore die een Michelin ster kreeg voor zijn streetfood. Hij heeft al eerder dingen gedaan voor tv en heeft ook gepresenteerd. Ook heeft London een eigen kookvlog, Suri-Anders, waarin hij een twist geeft aan traditionele Surinaamse gerechten. Hij vindt het tof om iets bijzonders te maken wat mensen raakt, de smaakpapillen triggert en ook entertainend is. London zou in zijn eigen programma mensen graag willen laten zien wat je met eerlijke en goede ingrediënten zelf kunt maken, en zo gezond en gelukkig kunt leven. Hij ziet zichzelf als een geschikte persoon omdat hij anders is, rauw en ook een beetje grappig.