Marleen Peeters

Marleen (20) studeert op het moment Voedingstechnologie. Ze heeft haar passie voor koken van haar vader. Hij houdt van lekker eten en sinds Marleen klein was aten ze iedere week een nieuw gerecht. Ze moest alles proeven, waardoor ze smaak heeft leren waarderen. Ze houdt erg van de Marokkaanse en Italiaanse keuken. Smaak is haar specialiteit, ze kan met weinig ingrediënten toch een lekker gerecht maken en ze vindt het erg leuk om een bord op te maken. Voor pompoen uit de oven kan je Marleen ’s nachts wakker maken.


Sinds anderhalf jaar eet ze glutenvrij omdat ze intolerant is. Aan het begin vond ze het lastig omdat ze iedere zondag gaat bakken, maar nu is er juist heel creatief door geworden en maakt nog steeds hele lekkere dingen. Mac & cheese, allergeenvrije cake en pavlova taart zijn haar signature dishes. Ze kookt niet vaak voor anderen, dat vindt ze erg spannend.


Naast tv-chef worden zou ze bedrijven willen adviseren bij product- of conceptontwikkeling. Ze kijkt graag naar Rudolph van Veen omdat hij enthousiast is en alles wat hij vertelt oprecht overkomt. Hij inspireert mensen in plaats van ze dingen op te leggen. Op het gebied van presenteren heeft ze geen ervaring en valt er nog veel te leren. Ze denkt de nieuwe tv-chef te zijn omdat ze jong is en verwacht met haar spontaniteit en vrolijkheid de kijker enthousiast te maken. Ze verwacht soms een beetje ‘awkward’ over te komen, maar dan op een leuke manier.