Ruud van Gerven

Als kind werd Ruud (31) altijd al blij van lekker eten en dacht er toen al aan hoe fijn het zou zijn als hij het zelf zou kunnen klaarmaken. Hij volgde een koksopleiding en daarna nog een HBO-studie tot docent consumptieve technieken. Hij gaat vaak uit eten en is altijd bezig met het ontdekken van nieuwe dingen, zo ook op zijn reizen in onder andere Mexico, Hong Kong, Thailand en Taipei. Ruud is dol op Aziatisch eten, met name Thais. Zijn signature dish is varkenswang in 5 spice kruiden met diverse bereidingen van bloemkool en granny smith.


Ruud heeft wel als kok gewerkt, maar vond het erg heftig. Hij blinkt uit in het samenstellen van gerechten en heeft een goede basiskennis in de Franse klassieke keuken, maar past ook nieuwe kooktechnieken toe. Hij werkt nu sinds 6 jaar op een school als docent consumptieve technieken. Hij vindt het fijn dat hij nu een normaler werkritme heeft. Hij haalt veel plezier en voldoening uit zijn werk omdat hij een belangrijke rol speelt in het leven van jongeren. Naast zijn werk op school geeft hij ook kookworkshops. Ruud vindt het erg leuk om de emotie van het eten aan mensen over te brengen. Op dit moment volgt hij een opleiding tot biersommelier, omdat hij samen met een vriend een bier en fine dining workshop wil opzetten.


Het zou Ruud leuk lijken om een kookprogramma te maken waarin de verschillende culturen in Nederland aan bod komen. Ruud zou ook dolgraag een eigen kookstudio hebben in een oude boerderij met een eigen groentetuin erbij. Hij denkt dat hij een goede tv-chef zou zijn, omdat hij door zijn werk veel ervaring heeft in het uitleggen van technieken en makkelijk praat.