Ying Zhang

Ying (39) woont in Amsterdam samen met haar man. Ze komt uit China, woont sinds 2014 in Nederland en is docent Engels. Haar man heeft ze ontmoet in China toen hij daar op vakantie was. Naast koken houdt ze van fietsen, wandelen, fotograferen en reizen.

In Yings opvoeding speelde lekker eten altijd een belangrijke rol. Haar afkomst en haar moeder inspireerde haar in het koken, maar ze heeft het zichzelf aangeleerd. Ze is creatief en flexibel met eten en kan van alles wel iets lekkers maken. Dit doet ze zonder veel geld uit te geven, ze kijkt eerst wat er nog in de koelkast ligt. Op een vrije dag kookt Ying ook voor haar ontbijt en ze zingt graag tijdens het koken. Ze kookt op haar gevoel en het duurt vaak lang omdat ze alles zelf maakt. Ying is dol op Chinese hotpot.

Yings collega’s zijn altijd heel nieuwsgierig naar wat Ying in haar lunchbox heeft en ze zou het leuk vinden om dit met heel Nederland te delen. Ying denkt de nieuwe tv-chef te zijn omdat ze een unieke combinatie kan bieden tussen traditioneel Noord-Chinees en Westers eten. Verder kookt ze ook graag gezond. De echte Chinese keuken is nog maar weinig op TV en Ying denkt zij dit op een leuke en charmante manier aan de kijkers kan laten zien.