Aafke Melgers

Aafke (23)  is een goedlachse, super-enthousiaste meid uit de Achterhoek, ze is verslaafd aan 24 Kitchen en zou niets liever willen dan haar eigen kookprogramma. Aafke is iemand die maar moeilijk kan beslissen wat ze wil in het leven, dus na de studies Technische Commerciële Textielkunde en HBO Communicatie, had ze nog geen enkel idee welke kant ze op wilde met haar carrière. Tijdens een periode waarin ze thuiszat raakte ze verslaafd aan 24Kitchen.


Aafke begon fanatiek met koken en kwam erachter dat ze er veel energie door kreeg. Ook begon ze met het nadoen van 24Kitchen en presenteerde ze haar eigen kookkunsten in de keuken. Zonder camera, en zonder publiek. Gewoon omdat ze het zo leuk vond om uitleg te geven over het koken. Precies op het moment dat ze realiseerde dat ze niets liever wilde zijn dan televisie-chef worden, kwam de oproep voor Topchef Academy voorbij en dus dacht ze “dit kan geen toeval zijn!”. Aafke is net weer gestart met werken als redacteur social media en daarnaast werkt ze ook nog bij een communicatiebureau. Maar haar droom is om Topchef Academy te winnen!


Aafke omschrijft zichzelf als vrolijk en chaotisch. Met presenteren heeft Aafke geen ervaring, maar ze heeft door haar studie en werk wel enige kennis van het televisievak. Aangezien ze zonder moeite voor grote groepen mensen praat, vermoedt ze dat presenteren voor haar ook niet al te moeilijk zal zijn. Aafke’s grote voorbeelden zijn Herman den Blijker en Miljuschka omdat ze beiden van de stoerdere keuken houden. De favoriete keukens van Aafke zijn de Italiaanse, Indiase en Mexicaanse keuken. Ze houdt van pittig, kruidig en no nonsense. En van lekkere stukken vlees met veel vet eraan.