Wouter Blaser

Wouter (29) heeft nu bijna zes jaar zijn eigen restaurant en als hij de mensen mag geloven doet hij dat heel goed. Hij is toe aan uitbreiding en werd door zijn omgeving op Topchef Academy gewezen. Het lijkt Wouter ontzettend leuk om tv-chef te zijn. Hij vindt het nu in zijn restaurant al leuk om naar zijn gasten toe te gaan en te vertellen waarom en hoe hij het gerecht heeft gemaakt, om zo het water al in de mond te laten lopen voordat ze een hap genomen hebben. Het lijkt Wouter een mooie uitdaging om dit nu als tv-chef voor de mensen thuis te doen. Hij zal dit met veel enthousiasme en humor brengen.


Wouter werkt al vanaf zijn vijftiende in de horeca. Van een bijbaantje in de snackbar, tot kok in een Michelin restaurant en nu dus zijn eigen restaurant. Wouter heeft daarom alle basis-kooktechnieken wel onder de knie en zegt uit te blinken in het opmaken van borden. De Europese en Oosterse keuken zijn favoriet bij Wouter, zijn signature dish is Tom Yam Kai.


In presenteren kan hij volgens eigen zeggen nog flink groeien. Hij geeft wel kookworkshops, maar zo voor de camera is toch anders. Hij kan makkelijk praten en vertellen, dus Wouter gelooft dat dat wel goed komt. In zijn restaurant wordt hij door collega’s altijd Don Chefko genoemd. Wouter heeft geen idee waar deze bijnaam vandaan komt, maar het lijkt hem wel een leuke naam voor zijn eigen kookprogramma.