Amanda Oerlemans Gonzalez

Amanda (28) studeert voedingstechnologie en werkt daarnaast als barista. Amanda is half Spaans, half Nederlands Ze kookte al vanaf jonge leeftijd en kan zich nog goed herinneren dat ze een keer de keukenkastjes paars schilderde, omdat die kleur haar meer stimuleerde tijdens het koken. Amanda zegt geobsedeerd te zijn door eten. Ze kookt meerdere keren per dag, dit begint al met het ontbijt. Tijdens het koken danst ze en maakt ze squats. Amanda houdt van kruidig eten, haar lievelingseten is dan ook curry.


Om zich beter te kunnen specialiseren in vegetarisch en veganistisch eten heeft Amanda een tijdje zo geleefd. Ook weet ze heel goed hoe je op een onconventionele creatieve manier met een klein budget kunt koken. Voor haar is creativiteit het belangrijkste in de keuken. Als ze klaar is met de opleiding die ze nu volgt, zou ze nog graag een kookopleiding willen volgen.


Op haar werk is Amanda gewend om haar kopjes koffie te presenteren en ze denkt dat op tv ook te kunnen. Als ze iets presenteert wat van haarzelf is, dan kan ze het goed overbrengen. Amanda is verslaafd aan kookprogramma’s, haar favoriet is Nigella Lawson. Ze denkt bij veel programma’s ‘dat kan ik beter’. Ze vindt zichzelf geschikt omdat ze een coole chick is, jong, creatief en uitgesproken. Ook wil ze mensen graag helpen met haar kennis van voeding, zoals radeloze moeders, arme studenten en bijstandsouders.