Carlos Braun

Carlos (23) volgde eerst de opleiding CIOS (opleiding tot sportleraar) en had een bijbaan in de horeca, in de afwaskeuken. Door deze baan raakte hij zeer geïnteresseerd in koken. Hij besloot te stoppen met CIOS en de koksopleiding te gaan doen. Hij werkte een tijdje als chef de partie in een chic restaurant in Leiden en werkt nu tijdelijk als kok bij verschillende restaurants. Hij is van plan om weer op zoek te gaan naar goed restaurant waar hij verder kan groeien.


Carlos komt uit Colombia en is geadopteerd. Toen hij 6 maanden oud was, is hij naar Nederland gekomen. Vroeger lustte Carlos niets, maar nu vindt hij bijna alles lekker. Hij houdt van iedere keuken. Zijn lievelingseten is truffelrisotto en dat is ook zijn signature dish.


Carlos is enthousiast, relaxed en staat positief in het leven. Ook is hij niet op zijn mond gevallen, hij praat erg makkelijk. Het lijkt Carlos erg leuk om te leren presenteren tijdens het koken. Hij heeft hier geen ervaring mee, maar gaat er vanuit dat hij dit wel kan, omdat hij een goede prater is en dingen goed kan uitleggen. Carlos heeft al eerder leerlingen onder zijn hoede genomen en kookworkshops gegeven. Hij haalt er veel plezier uit om mensen dingen te leren en zou het dan ook erg leuk vinden om dit op televisie te doen. Carlos heeft geen last van onzekerheid. Hij vindt zichzelf de nieuwe tv-chef omdat hij jong is, een leuk uiterlijk heeft en lekker rechtdoorzee is.