Klaas van de Groep

Het lijkt Klaas (29) ontzettend leuk om zijn eigen kookprogramma te hebben. Hij wil mensen meenemen in zijn culinaire brein, op zoek naar mooie producten en daar mooie gerechtjes mee maken. De bedoeling is dat een huisvrouw het kan maken, maar ook een hobbykok. Voor Klaas is interactie heel belangrijk. Als hij nu naar een kookprogramma kijkt, wordt hij niet in het beeldscherm gezogen en dat wil hij met zijn eigen programma wel bereiken. Klaas wil mensen nieuwsgierig maken, met hen op een culinaire reis gaan. Verantwoord en gezond eten zijn ook belangrijke pijlers voor hem.


Klaas heeft zijn eigen cateringbedrijf en verzorgt ook workshops. Daarvoor heeft Klaas ruim tien jaar in verschillende restaurants gewerkt op alle niveaus. Op zijn zestiende had hij al zijn eerste baantje in de keuken. De specialiteit van Klaas is de Franse keuken met daarbij invloeden uit de hele wereld. Klaas heeft veel van de wereld gezien door te reizen en beheerst daardoor veel kookstijlen. Zo heeft hij bijvoorbeeld in Argentinië een restaurantconcept opgezet midden in een wijngaard. De signature dish van Klaas is ceviche van zeebaars met mango, Spaanse peper en een schuim van kokos. Ook soep van knolselderij met appelstroop en krokante sukade maakt hij graag klaar.


Klaas vindt zichzelf goed in het overbrengen van dingen. Hij geeft ook vaak presentaties op beurzen en workshops. In het begin verwacht hij dat de camera nog een beetje onwennig zal zijn, maar dat het daarna prima zal gaan. Klaas omschrijft zichzelf als een gedreven, vrolijke en avontuurlijke man. Hij zou er echt ziek van zijn als hij niet wint, dit is precies wat hij wil. Klaas denkt echt dat hij iets vernieuwends gaat brengen. Hij heeft in ieder geval genoeg ideeën.