Dennis Saling

Dennis (32) woont samen en heeft een dochtertje van nog geen jaar oud. Hij volgde een koksopleiding en studeerde marketing en communicatie en werkte vele jaren als kok. Door de komst van zijn dochtertje heeft Dennis besloten een regelmatigere baan te nemen waarmee hij ook meer verdient. Maar, hij heeft ook altijd al geroepen dat hij een eigen kookprogramma zou willen.


De passie voor koken is ontstaan tijdens zijn bijbaantje in de keuken. Dennis heeft er altijd naar gestreefd om beter te worden en heeft bijvoorbeeld ook een periode kosteloos bij de Librije gewerkt. Hij vond het er erg heftig aan toe gaan. In totaal heeft hij 13 jaar ervaring in de keuken. Dennis is dol op de Oosterse en Franse keuken en kan goed werken met vlees en vis. Zijn stijl is modern en gedurfd. Dennis is dol op langzaam gegaarde varkensnek met jus en gepofte knoflook, geroosterde pastinaak en zoete wortelcrème. Hij heeft twee signature dishes, op de huid gebakken dorade met een saus van luchtige hollandaise mosselen èn laurier aardappel brandade met seizoengarnituur.


Dennis heeft het afgelopen jaar al enkele dingen voor televisie gedaan en heeft ook een eigen Facebookpagina, Koken met Dennis, waar hij in filmpjes onder andere Surinaamse gerechten demonstreert. “Sinds Ramon Beuk is er geen tropische verrassing meer op tv geweest,” stelt Dennis, “en daar mag verandering in komen.” Hij heeft al weleens kooklessen gegeven en denkt de combinatie koken en presenteren wel in de vingers te hebben. Hij vindt zichzelf de nieuwe tv-chef omdat hij spontaan is, bruist van energie, een sympathiek voorkomen heeft en zijn passie voor koken daardoor goed kan overbrengen.