Jean Carlo Chacon Ochoa

De Peruaanse Jean Carlo (31) heeft een grote passie voor eten en koken, is spontaan en praat graag over eten. Daarom vindt hij zichzelf de ideale TV-chef. Jean Carlo vindt het leuk om mensen kennis te laten maken met de verschillende producten en gerechten uit Peru en hoe ze die kunnen gebruiken in hun eigen keuken.


Jean Carlo is zes jaar geleden voor de liefde naar Nederland gekomen. HIj is erg trots op wat hij in Nederland bereikt heeft. Zo heeft hij eerst de taal geleerd, toen de koksopleiding gevolgd en nu werkt hij in het beste restaurant van Utrecht. De Peruaanse keuken is uiteraard Jean Carlo’s specialiteit. Wat hij erg leuk vindt, is om nieuwe gerechten te bedenken vanuit de Peruaanse keuken, maar dan op een westerse manier ingestoken. De Peruaanse keuken is volgens Jean Carlo tegenwoordig heel hip. In steeds meer restaurants komen Peruaanse gerechten op de kaart of wordt er met Peruaanse producten gekookt. Jean Carlo’s signature dish is dan ook een voorgerecht geïnspireerd op de Peruaanse causa. In de klassieke Franse keuken is Jean Carlo ook thuis vanwege zijn werk.


Met presenteren heeft Jean Carlo nog geen ervaring, dat hoopt hij op de Topchef Academy onder de knie te krijgen. Zijn grote voorbeeld is Jamie Oliver, omdat hij zo relaxt en grappig is en met veel passie over de producten praat. Jean Carlo vindt dat Jamie je echt overtuigt dat koken heel leuk en makkelijk is en je krijgt zin om de gerechten na te maken. Dat zou Jean Carlo met zijn kookprogramma ook wel bij de kijkers willen bereiken.