Charlotte Hansen

Als Charlotte (26) op TV naar kookprogramma’s kijkt, ziet ze zichzelf daar al staan. Koken is haar grote passie en ze praat graag en veel over eten. Toen ze de oproep voor Topchef Academy voorbij zag komen, twijfelde ze dan ook geen moment. Charlotte heeft haar eigen cateringbedrijf Solotti (samenvoeging van Solo en Lotte op z’n Italiaans). Dit bedrijf is ze na haar koksopleiding en diverse culinaire baantjes gestart.


Toen Charlotte 18 jaar was, is ze haar vader verloren. Dit was een zware tijd voor Charlotte, maar ze heeft er iets positiefs uit gehaald. Ze is nog hechter geworden met haar moeder en broer en is nu bezig met de grootste passie van haar vader; koken! ‘Het geeft mij heel veel plezier en voldoening dat ik het mooiste vak uitoefen dat er is en dat ik op deze manier mijn vader altijd met mij meedraag.’ Haar vader is geboren in Indonesië en kookte  altijd de heerlijkste gerechten thuis. Door samen met haar vader de Indonesische keuken te ontdekken, is bij Charlotte haar passie voor koken ontstaan.


De mediterrane keuken is favoriet bij Charlotte. Ze is ook gek op Thais of Indonesisch. Charlotte houdt erg van gerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Haar signature dish is risotto. Een risotto met chorizo, tomaat, gebakken zeebaars en een venkelslaatje of een risotto met gepocheerd ei, groene asperge en munt zijn favoriet. Charlotte droomt van een eigen kookstudio à la de film Soof. Hier wil ze kookworkshops geven, haar catering voorbereiden en akoestische aanschuifdiners organiseren. En ze wil natuurlijk TV-chef worden, ervaring met live koken op tv heeft Charlotte al.