Rob de Vries

Rob (48) hoort al jaren van mensen, vrienden en kennissen dat hij het goed zou doen op TV. Rob denkt dat hij de nieuwe tv-chef is, omdat hij anders is dan anderen. Hij doet alles met veel passie en humor en alle dingen om het koken heen vindt hij net zo belangrijk. Hij wil mensen graag blij maken.


Rob is zes jaar geleden geswitcht van meubelverkoper naar hulpverlener. Hij is een kinderkookcafé gestart om kinderen met een vorm van autisme te helpen zich staande te houden in deze wereld, zich te ontplooien en te ontwikkelen. Rob is begonnen met zes kindjes en inmiddels zijn er 200 kinderen aan zijn zorginstelling verbonden. Hij had altijd al een passie voor koken en het op deze manier gebruiken in zijn werk geeft Rob veel voldoening.


Rob heeft wel honderd kookboeken. Op zijn nachtkastje ligt geen roman of een detective, maar een stapel kookboeken. Koken brengt hem rust, maar kan hem ook een euforisch gevoel bezorgen als iets lukt. Rob gaat niets uit de weg en wil altijd iets nieuws leren. Zijn favoriete  keuken is de Marokkaanse en Italiaanse. Maar BBQ, vis en vlees vindt hij ook heerlijk. Rob kookt alleen maar met verse producten en leert de kinderen ook aan om gezond, snel en lekker te koken. Koken hoeft niet moeilijk te zijn, maar wel lekker.


Rob heeft niet veel ervaring met presenteren. Hij geeft bijvoorbeeld wel workshops aan mensen met overgewicht om snel en lekker te koken. Hij zorgt dat de cliënten een geweldige ervaring hebben door alles met veel enthousiasme en plezier te presenteren. Rob vindt zichzelf losjes en een makkelijke kletser met veel humor, dus hij verwacht dat het wel goed komt. Rob zou in zijn eigen kookprogramma dan ook humor, plezier en gekkigheid willen terugzien. Hij zou het leuk vinden om in het programma iets met kinderen te doen.