Robin Schrijvershof

Robin wil al van kleins af aan kok worden, dat heeft hij inmiddels bereikt. Presenteren vindt hij ook erg leuk en bij Topchef Academy kan hij deze twee dingen combineren, ideaal! Hij ziet zijn deelname aan Topchef als een nieuwe stap in zijn carrière om zo door te kunnen stoten naar de top. Robin vindt dat hij een leuke, nieuwe visie op gerechten heeft en die wil hij graag delen met de rest van Nederland.


Robin is ooit begonnen als afwashulp, maar heeft inmiddels alle koksopleidingen doorlopen. Hij werkt nu als souschef in een restaurant. Daar geeft hij leiding aan het keukenpersoneel en doet hij de bestellingen als een volwaardig chef-kok. De Japanse en Thaise keuken is favoriet bij Robin. De Franse keuken vindt hij ook erg prettig, omdat hij dan lekker zijn gang kan gaan met de variaties van technieken en bereidingswijzen. Die heeft hij door zijn opleiding namelijk goed onder de knie. Hij vindt het erg leuk om steeds nieuwe dingen te maken en die te perfectioneren.


Op presentatiegebied wil Robin nog veel leren. Hij heeft al wel eens DJ’s geïnterviewd voor een aftermovie, dat vond hij erg leuk om te doen. In zijn eigen kookprogramma zou hij het allerliefste net als Anthony Bourdain over de hele wereld reizen en dan koken. Als reizen er niet in zit, dan wil hij graag een gerecht uit een bepaalde stad maken en daar zijn eigen twist aan geven.