Roshni Jaikaran

De Surinaamse Roshni is toe aan een nieuwe uitdaging in haar leven. Ze wil dolgraag de nieuwe tv-chef worden, omdat ze echt enorm veel van koken houdt. Roshni denkt dat ze met haar andere kijk op eten mensen kan overtuigen dat ze zelf alles kunnen klaarmaken, ondanks hun achtergrond.


Vroeger at Roshni alleen maar Surinaams/Hindoestaans en was ze vrij eenkennig in haar maaltijden. Toen ze aan de hotelschool begon, ging er een wereld voor haar open. Ze leerde de westerse keuken kennen en maakte ook kennis met wijn. Dat had ze daarvoor nog nooit gedronken. Roshni ademt eten, ze is er de hele dag mee bezig, zowel voor werk als privé en met haar familie is er geen feestje waar niet gekookt wordt. Eten hoort er echt bij. Roshni’s favoriete keuken is de Aziatische, ze maakt dit dan ook vaak klaar. Haar signature dish is een maaltijdsoep met Aziatische invloeden die voornamelijk uit Creoolse aardvruchten bestaat.


Roshni is een ambitieuze vrouw. Na haar opleiding is ze een tijdje assistent hotelmanager geweest, maar Roshni wilde toch liever iets met koken doen. Vervolgens werd ze assistent restaurantmanager, maar ook dat was niet genoeg voor Roshni. Ze werkte een tijdje als kok en heeft nu haar eigen cateringbedrijf. Roshni heeft al een beetje presentatie ervaring. Afgelopen jaar wilde ze eigenlijk al 24Kitchen benaderen, maar net op dat moment kwam de oproep voor Topchef Academy voorbij.