Sherif Moussa

Sherif ziet zijn deelname aan Topchef Academy als een nieuwe uitdaging en een droom die in vervulling gaat. Hij heeft altijd al iets met TV gehad en hij vindt dat hij beter acteert dan de mensen op TV. Sherif werkt al ruim vijftien jaar in de keuken en is op dit moment op zoek naar een nieuwe uitdaging en hoopt Topchef dan ook te winnen.


Met presenteren heeft Sherif geen ervaring, hij wil zichzelf hier graag in verbeteren. Gordon Ramsey is zijn grote voorbeeld omdat hij zo lekker kan praten. Sherif is half Egyptisch. Zijn vader komt daar vandaan (en woont er nu weer) en zijn moeder is Nederlands. Zijn vader geeft kookworkshops in Egypte en Sherif bezoekt hem vaak. Sherif voelt zich erg verbonden met de Egyptische cultuur en zou zelf ook graag iets opstarten daar.


Sherif blinkt uit in visgerechten. Hij ziet zichzelf als een gepassioneerde kok die nooit echt kansen heeft gekregen. Zijn specialiteit is lekker eten dat makkelijk, snel en goedkoop is, maar dan met flair. De Franse keuken is favoriet bij Sherif en zijn signature dish is gemarineerde gamba van de grill.