Dio Nimako Sarkodee

Toen Dio vier jaar oud was, hielp hij zijn opa al met uitjes snijden en gehakballetjes draaien. Zo is zijn passie voor koken ontstaan en die is nooit meer weggegaan. Dio is dagelijks bezig met eten voor zijn werk als cateraar. Niet alleen met koken, maar ook met vertellen over eten, mensen inspireren en nieuwe dingen leren. Het lijkt hem fantastisch om de nieuwe tv-chef te worden en zo de mensen thuis te bereiken en enthousiast te maken. Hij wil de kijker meenemen naar bijzondere culinaire hoeken van de wereld.


Voor Dio is het vooral belangrijk dat het eten wat hij maakt verrassend en vernieuwend is. ‘Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn winnaarsmentaliteit  ALLES in huis heb om de nieuwe TV-chef te worden en van mijn programma een groot kijkcijferkanon te maken!’


Dio werkt al vanaf zijn vijftiende in de horeca. Hij is begonnen als afwashulp in een restaurant en mocht al snel doorstromen naar de keuken. De BBQ keuken is favoriet bij Dio, vuur, vlammen, buitenlucht en terug in de natuur. Maar ook in de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken voelt hij zich thuis. Hij vindt het dan vooral leuk om te werken met bijzondere nieuwe gerechten met veel smaken en kruiden. Zijn signature dish is de Jamaican Jerk chicken Poké.


Met presenteren heeft Dio niet veel ervaring. Tijdens zijn opleiding (hogere hotelschool) moest hij wel vaak presentaties geven en ook voor zijn werk als cateraar wordt hem vaak gevraagd wat er precies te eten is. Hij probeert dan op een leuke manier zoveel mogelijk te vertellen om de eetervaring nog mooier te maken. Dio’s allergrootste droom is om als TV-kok eigenaar te zijn van een Michelinrestaurant.