Dorée den Hollander

Dorée wil anderen graag inspireren met haar enthousiasme voor koken en laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, als je er maar een feestje van maakt in de keuken. Ze wil het liefst de ‘singing chef’ worden. Koken is pure ontspanning voor Dorée en ze zingt veel als ze in de pannen roert. Koken voelt voor Dorée eigenlijk als schilderen met smaken. ‘Het bord is het canvas, de ingrediënten zijn het palet en ik ben de artiest.’


Dorée is echt opgegroeid met koken, haar moeder en oma zijn er erg goed in, maar Dorée heeft zichzelf ook veel aangeleerd. Ze is creatief en koken is een manier voor haar om dat te uiten. Dorée mixt het liefst heel veel stijlen, ze vindt het leuk om origineel te zijn en nieuwe dingen te maken. Ze geeft graag haar eigen twist aan gerechten. Dit wil ze ook in haar eigen kookprogramma laten zien. ‘Je mag best experimenteren, dan wordt het alleen maar leuker.’


Dorées favoriete keuken is Mediterraans. Haar signature dish is tartaar van makreel met gepofte biet, rabarber, palingmayonaise en dragonolie. Haar oma heeft in Indonesië gewoond, dus de Indische keuken is ook belangrijk voor haar. Dorée heeft al enige ervaring met presenteren. Ze vindt van zichzelf dat ze natuurlijk overkomt en niet bang is, ook is ze goed in improviseren. In het dagelijks leven geeft Dorée marketing communicatie advies. Dat houdt in dat ze concepten bedenkt en uitvoert en dit alles op het gebied van eten. Daarnaast is Dorée ook nog zangeres en schrijft ze veel voor haar blog.