Alexander van der Doorn

Voor Alexander is koken echt zijn passie. Hij vindt het heerlijk om zelf te koken en zich daarin te verliezen. Hij wil andere mensen daar ook van laten meegenieten, want liefde gaat tenslotte door de maag. Alexander vindt het ook leuk om met mensen samen te koken, koken verbindt mensen. Daarnaast vindt hij het gewoon heel erg lekker. Presenteren doet Alexander voor zijn beroep, hij is entertainer, en ook dat is een passie. Dus die twee combineren à la een TV-chef is een droombaan voor Alexander.


Alexander heeft gastheerschap gestudeerd en is vervolgens vanuit de keuken het restaurant ingegaan, omdat hij naar de mensen toe wilde. Uiteindelijk is hij vanwege de werktijden geswitcht van baan. Alexander werkt nu als entertainer, hij presenteert fashionshows, quizzen, feesten en werkt als acteur, ook kindertheater doet hij veel.


Alexander denkt dat hij een tv-chef met humor zal zijn, hij zit vol met zelfspot. Alexander wil mensen echt de TV in zuigen. Hij kan bij wijze van spreken over een appel nog met veel passie praten. Alexander wil feel good TV maken, de kijker moet sympathie voor hem krijgen en hij wil dat ze zijn gerechten maken. Hij wil echt dat de mensen hem leuk vinden en denken: ‘Gezellig daar is ‘ie weer. Ik heb een pokkedag op mijn werk gehad, maar Alexander is zo op TV.’ Als hij een naam voor zijn kookprogramma moet bedenken zou dat ‘De passie van Alexander’ zijn.


Alexander houdt heel erg van goed eten. Hij vindt roomboter fijn, volle producten, verse kruiden, grote stukken vlees/vis, gewoon echt goed eten. Het moet lekker groots zijn. Zijn signature dish is boeuf stroganoff. Alexander vindt de fijnheid van de Franse keuken heel mooi, maar maakt bijvoorbeeld ook graag curry’s en stoofpotten.