Saman Waterval

Voor Saman (29) zou dit echt zijn droombaan zijn, presenteren wil hij al zijn hele leven. In Maastricht heeft hij als presentator gewerkt voor de lokale TV, ook presenteerde hij bij evenementen en festivals. Saman is Journalistiek in Amsterdam gaan studeren om verder te komen op het presentatievlak, maar dat is tot op heden nog niet echt gelukt. Omdat hij toch geld moest verdienen ging hij beurzen organiseren en daarna is hij projectmanager geworden.


Saman is geboren in Sri Lanka, hij is geadopteerd en opgegroeid in het Bourgondische Limburg. Saman ziet zichzelf als een Limburgse Sri Lankaan die een passie voor eten heeft en daar wil hij andere mensen graag enthousiast mee maken. Saman reist veel, hij gaat bijna ieder jaar naar Sri Lanka. Hij ziet zichzelf als een hele diverse kok. Zijn signature dishes zijn ossenhaasbiefstuk met een rode wijn- of rode portsaus, sate en lasagne. 


Koken is altijd een hobby van Saman geweest. Toen hij op een blauwe maandag met vrienden aan het koken was in een kookstudio, is dat opgepikt en heeft de eigenaar van de kookstudio hem een baan aangeboden. Hij beheert de kookstudio nu en kookt er ook één keer per week. Hier worden filmpjes van gemaakt die worden gedeeld op Facebook. Saman heeft dus al enige ervaring.