Leroy Kapel

Leroy (28) werkt al acht jaar als sales analist, maar zijn grootste hobby is koken, want daar wordt hij erg gelukkig van. Hij zou niets liever willen dan van zijn hobby zijn beroep maken. Regelmatig kookt hij voor grote groepen vrienden en daarbij geniet hij vooral van de stress om alles op tijd af te krijgen. Een andere favoriete bezigheid is reizen om nieuwe culinaire ideeën op te doen. Zodra hij een week of twee in het buitenland is, krijgt hij al heimwee naar zijn keuken thuis, omdat hij dan precies weet wat hij allemaal wil gaan koken.  


Eten moet niet zo snel mogelijk naar binnen worden gewerkt, maar bewust worden geproefd. Hij wil de kijkers de oorsprong van bepaalde ingrediënten meegeven. Hij wil originele recepten delen, die wel thuis gemaakt kunnen worden. Leroy heeft veel kennis van Aziatische gerechten, de Vietnamese keuken is zijn favoriet. Zijn signature dish is gerookte Iberico spareribs in een paprika dry-rub, dit naast gegrilde groente met verbrokkelde fetakaas, een maiskolfje met peterselieboter en gepofte aardappels met een romige saus. 


Leroy vindt dat presenteren voor de camera echt iets voor hem is. Hij heeft ook ooit meegedaan aan een online reclamecampagne en heeft dus al enige ervaring. Leroy wil met zijn kookprogramma mensen vooral meegeven bewust te eten. Leroy denkt niet dat hij een hele serieuze kok zal zijn, er moet zeker ruimte zijn voor een grapje tussendoor.