Bas Bouwer

De van oorsprong Rotterdamse Bas (34) volgde de opleiding ‘brood en banket’ en de koksopleiding. Zijn ouders hadden altijd eigen horecazaken waardoor het koken er met de paplepel is ingegoten. Hij heeft inmiddels 19 jaar gewerkt als kok, waarvan 9 jaar lang als chef-kok. Ook kookte hij voor grote buitenlandse artiesten.


Omdat Bas in zijn eentje voor zijn twee kinderen zorgt heeft hij de afgelopen jaren niet meer als chefkok gewerkt, maar nog wel altijd als kok in de keuken gestaan. Op dit moment is hij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging. Zijn kinderen zijn voor hem het allerbelangrijkste, maar ook van zijn werk als kok wordt hij erg blij. Hij zou dolgraag dit plezier en zijn kennis overbrengen aan anderen. 


Bas houdt er zelf erg van om een kunstwerkje te maken van een gerecht. Hij kookt subtiel en hoog op smaak en ook kookt hij graag fusion. Hij is dol op sushi, en volgde hiervoor ook een cursus. Bas zou nog graag moleculair willen leren koken en zijn droom is een eigen restaurant beginnen. Bas is al weleens gefilmd en ziet presenteren voor televisie dan ook helemaal zitten. Hij doet mee aan Topchef Academy omdat zijn zoontje vond dat hij zich op moest geven.