Jan Folkers

Het is voor Jan (26) echt een droom om tv-chef te worden. Hij wilde altijd al, net als Jamie Oliver, de mensen meenemen in zijn kookkunsten en laten zien dat de kijkers thuis net zo makkelijk, lekker, gezond en snel eten op tafel kunnen zetten, met goede producten. Volgens Jan verdient iedereen een goed bord eten en wat is er nou leuker dan dat je dit zelf op tafel kunt zetten? Koken is echt zijn passie en hij zou het onwijs gaaf vinden om dit ook op TV te mogen doen en de kijkers te enthousiasmeren. Jan houdt ervan om in de spotlights te staan. 


Jan zit al negen jaar in het vak, bij diverse restaurants heeft hij verschillende functies bekleedt. Ook heeft hij zijn eigen cateringbedrijf gehad en workshops gegeven. Op dit moment heeft hij net een nieuwe baan als souschef bij een Scheveningse strandtent. Bij Jan zijn de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken favoriet. Hij houdt van veel kruiden en specerijen en frisse smaken. Jans’ signature dish is salmon torch maki. 


Volgens Jan zit er geen tempo en speelsheid in de huidige kookprogramma’s en worden mensen niet aangedreven om te gaan koken. Hij zou dat zelf graag anders doen, het jonger en frisser maken. Jan denkt dat met vette, snelle camerashots en zijn recepten en gevoel voor opmaak, er een hele toffe show op de buis kan komen. Jan heeft al ervaring met de camera. Hij heeft in het verleden kleine figurantrollen gespeeld in TV-series en TV-spotjes en als 9-jarig jongetje had hij een (kinder)hoofdrol in de musical Elizabeth.