Jeannette Stakenburg

Jeannette (66) heeft 37 jaar bij KLM gewerkt als stewardess (uiteindelijk senior purser) en zo de hele wereld gezien. Tijdens haar vele reizen maakte ze kennis met andere, onbekende ingrediënten, smaken en geuren. Omdat ze dat wilde delen met vrienden en familie thuis, probeerde Jeannette de gerechten na te maken. Zo is haar passie voor koken ontstaan. Het lijkt Jeannette fantastisch om een eigen kookprogramma te presenteren.


Jeannette heeft behoorlijk wat ervaring op kookgebied. Haar zondagslunch is beroemd binnen haar vrienden- en kennissenkring. Jeannette organiseert dit zo’n zes keer per jaar voor 10 - 12 mensen en bereidt dan 6 gangen. De hele middag zijn ze samen aan het eten en drinken en Jeannette staat de hele dag te koken, dat vindt ze heerlijk. 


Toen Jeannette nog bij KLM werkte gaf ze al Japanse kookworkshops, dat is ze nu aan uitbreiden. Jeannette is inmiddels goed bekend in Tokyo en Osaka en spreekt al een behoorlijk woordje Japans. Ze volgt dan ook wekelijks Japanse les. Het zal daarom niet verbazen dat de Japanse keuken favoriet is bij Jeannette. Maar ook voor de Italiaanse keuken loopt ze warm. Jeannette houdt van zurige smaken. Haar signature dish is met mosterdmiso gelakte kwartel, de boutjes als teriyaki en mini okonomiyaki als bijgerecht. 


Jeannette wil met haar eigen kookprogramma bestaande kookliefhebbers inspireren en ontluikende kookliefhebbers verleiden tot het uitproberen van nieuwe gerechten en technieken. Het zal in Jeannette’s programma vooral over Japans eten gaan en ze vindt het belangrijk dat de kijkers geen pakjes en zakjes kopen, maar vers eten.