Veerle Feron

Veerle (24) heeft de opleiding Bestuurskunde afgerond en studeert nu Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Alsof dat niet genoeg is, heeft deze 24-jarige Limburgse ook nog eens haar eigen cateringbedrijf waar ze de meeste tijd aan kwijt is. Voor Veerle is de studie juist iets wat ze er naast doet. Sterker nog, ze is de tweede studie gaan doen zodat ze haar master uit kon stellen, omdat ze tijdens een master minder tijd zou hebben voor haar passie: koken!

De zeer beweeglijke Veerle heeft veel dromen en ook al veel weten te bereiken op jonge leeftijd. Veerle ziet overal een uitdaging in en zorgt er altijd voor dat het lukt. Haar favoriete keukens zijn Frans, Aziatisch en Italiaans, en haar signature dish is haar paddenstoelenrisotto met rood vlees. Veerle houdt bovendien van ‘echt’ koken, oftewel “er mag prima een klont roomboter in een gerecht, dan eet je die dag maar een toetje minder.”

Gelukkig wordt Veerle van alles wat maar met eten te maken heeft, zelfs het doen van boodschappen. Ze vindt het namelijk fijn om mooie producten te zien en te voelen, en om met de verkopers over de producten te praten en zodoende meer kennis op te doen. Iets wat Veerle juist erg irriteert is dat mensen denken dat jonge vrouwen als zij geen verstand zouden hebben van koken. Veerle vindt dat ze erg moet vechten tegen het vooroordeel dat de kookbranche en echte mannenwereld is. Veerle heeft geen televisie-ervaring, maar heeft wel heel vaak voor grote groepen gestaan en weet van zichzelf dat ze niet op haar mondje is gevallen, dus ze voorziet geen problemen voor de camera. Ze wil graag bewijzen dat ze het kan, dit is namelijk écht wat ze wil gaan doen!