Shanti Feenstra

Van kinds af aan heeft Shanti (36) nooit iets anders willen doen dan koken. Na de middelbare school heeft ze de horecavakschool gevolgd en inmiddels heeft ze al 16 jaar aan ervaring opgebouwd in talloze keukens van Rotterdamse restaurants, zoals Bazar, Opazzo, Cinema en Schellings. Momenteel heeft ze een leidinggevende functie als chef-kok in een restaurant in de Markthal.

Shanti is geboren in Nepal, maar werd op vierjarige leeftijd geadopteerd en is toen in Nederland komen wonen. Mede door haar achtergrond noemt ze zichzelf een culinaire wereldvrouw. Ze houdt van allerlei keukens en goed eten maakt haar oprecht gelukkig. Daarnaast stopt ze veel liefde in gerechten en kookt ze met een enorme passie voor voedsel. De favoriete keukens van Shanti zijn Oosters en Italiaans. Haar favoriete gerecht is krokant gebakken kalfszwezerik met eendenlever en verse zwarte truffel.

Haar grootste droom is om uiteindelijk haar eigen kookprogramma te hebben. Shanti vindt dat ze een geschikte televisiechef kan zijn omdat er sowieso meer vrouwelijke chefs voor de camera moeten staan, en dan het liefst iemand met een tintje omdat daar echt een gebrek aan is. Bovendien beschrijft Shanti zichzelf als levendig, opgewekt en bijdehand, en ze denkt dat die combinatie leidt tot een schattige persoonlijkheid voor de camera.