Mariet Baartz

De Limburgse Mariet (55) staat al dertig jaar als kok in de keuken en is toe aan een nieuwe uitdaging! Het lijkt haar geweldig om de nieuwe tv-chef te worden. Mariet vindt dat zij de nieuwe tv-chef is, omdat ze enorm veel over koken weet en ze haar passie goed onder woorden kan brengen. Ook is ze zeer inventief en staat ze open voor nieuwe dingen, ze wil mensen graag inspireren. Haar motto is: ‘Eén dag niet gekookt, is één dag niet geleefd.’

In haar eigen kookprogramma wil ze laten zien dat je op een makkelijke manier hele lekkere en gezonde gerechten kunt maken. Mariet wil het liefst met vergeten groenten en traditionele producten werken. Traditionele Limburgse gerechten hebben haar voorkeur. Haar signature dish is dan ook een zoet zuur Limburgs konijn. Ook de Spaanse en Italiaanse keuken vindt ze geweldig. Mariet is een echte kookgek.

Mariet heeft al een beetje presentatie-ervaring. Ze heeft in het verleden weleens op TV gekookt bij L1, ook is ze voorzitter geweest bij een ondernemersvereniging. Ze heeft vijftien jaar lang haar eigen restaurant gehad, maar dit heeft ze vijf jaar geleden verkocht. Ze werkt nu weer gewoon als chef-kok in een restaurant en heeft een brigade van acht mensen onder zich.