Angelo Megale

Angelo (23) is ervan overtuigd dat hij met zijn enthousiasme en passie voor koken, de mensen thuis wakker kan schudden en kan inspireren om ook aan de slag te gaan. Als Angelo al die kant-en-klaar pakjes in de supermarkt ziet, wordt hij niet blij. Angelo vindt dat als je daarmee kookt, dat een teken is van gemakzucht en luiheid en bovendien is het ook nog eens zeer ongezond. Zijn grootste motivatie  om tv-chef te worden is dan ook om een een voorbeeld te zijn voor de Nederlandse kijker op het gebied van koken. Hij wil zijn passie voor het koken heel graag overbrengen aan de mensen thuis en dat ze door hem weer plezier krijgen in het koken.

Angelo is zeer gedreven en ambitieus en wil absoluut de top bereiken. Hij heeft altijd het plan gehad om iets met een combinatie van koken en presenteren te doen, maar dat al het harde werken in de keuken is hij daar nog niet aan toegekomen. Zijn deelname aan Topchef Academy ziet Angelo dan ook als een fantastische kans. Angelo vindt dat hij de nieuwe tv-chef is, omdat hij zijn hele leven al liefde heeft voor koken en hij, zeker gezien zijn jonge leeftijd, zeer veel kennis van koken heeft.

Angelo heeft Italiaanse roots en was al vroeg in de keuken te vinden, samen met zijn moeder die hem heeft aangestoken met het ‘kookvirus’.  Angelo hielp zijn moeder al vanaf zijn zesde, hij wilde dolgraag zelf in de pasta bolognese roeren en de uitjes snijden.

Angelo’s hart ligt bij het koken en hij is hier dan ook volledig aan toegewijd. Hij is een hardwerkende kok die elke dag zoveel mogelijk wil leren in de keuken. Angelo is erg trots dat hij drie jaar in het Okura hotel heeft mogen werken, dit heeft hem voor een groot deel gevormd tot de persoon die hij nu is. De Japanse discipline die heerst in het hotel is fenomenaal en daar kun je volgens Angelo zeer veel van leren. Angelo werkt momenteel bij The een restaurant in Amsterdam. In zijn vrije tijd kijkt hij naar kookprogramma’s op tv en YouTube en gaat hij graag op zoek naar de nieuwste kooktrends.