Kees van Duinhoven

Kees komt uit Rotterdam en woont in Den Bosch in een studentenhuis. Hij studeert hier Food Marketing en Design en is lid van een studentenvereniging. Als bijbaantje werkt hij via een uitzendbureau op evenementen achter de bar of in de keuken. Kees houdt van koken, omdat je zo je best kunt doen voor anderen en daar vervolgens erkenning voor krijgt. Naast koken, hockeyt hij en maakt hij graag muziek met zijn computer. Kees heeft een paar jaar gedraaid als DJ en hij vindt het ook leuk om dingen te organiseren.

Van jongs af aan draait Kees zijn leven al om de avondmaaltijd. Toen hij twee jaar oud was, was zijn standaardvraag ’s ochtends aan zijn ouders wat ze ’s avonds gingen eten. Op zijn zesde kookte Kees al. Ook stuurde hij zelfgemaakte menukaarten in de buurt rond waarop iedereen pizza kon bestellen. Vanaf het moment dat Kees in keukens ging werken en op zichzelf ging wonen, is hij nog fanatieker gaan koken en probeert hij alles uit. Op school heeft Kees inmiddels alle basis kooktechnieken geleerd. Zijn signature dish is pizza, die maakt hij al tien jaar lang samen met zijn vader voor de familie. Ook is hij fan van zijn eigen pasta aglio e olio.

Kees vindt koken voor mensen het leukste dat er is, als hij dit op tv zou kunnen doen en er ook nog van kan leven zou dat geweldig zijn. Hij ziet zichzelf als de nieuwe tv-chef, omdat hij een gunfactor heeft en hij zich als amateur goed kan verplaatsen in de kijker. Hij kan, doordat hij geen koksopleiding heeft, ‘out of the box’ denken en door zijn opleiding weet hij veel over de wetenschap achter het koken. Kees vindt zichzelf een goede presentator met ook wel wat rebelse eigenschappen Zijn programma zou ook een hoog entertainmentgehalte moeten hebben. Kees wil de sleur van de huidige tv-koks doorbreken.