Nicky Aquaa

Nicky (18) woont in het Friese Woudsend en volgt de opleiding tot kok. Hij werkt parttime in de keuken. Zijn vrienden en familie maken hem blij en zijn moeder staat bij Nicky op nummer één. In zijn vrije tijd gaat hij graag fitnessen en hij houdt van uitgaan.

Op zijn dertiende begon Nicky als afwashulp in een grand café en zag daar de koks aan het werk. Dat sprak hem erg aan, uiteindelijk mocht hij ook steeds vaker helpen. Doordat hij nu de koksopleiding volgt, wordt het voor Nicky steeds duidelijker dat dit echt is wat hij wil. Hij wordt gelukkig van koken, nieuwe smaken ontdekken en mensen verrassen met zijn gerechten. Zijn specialiteit is paling-appel-shiitake.

Nicky wil de beste chef worden die er is, hij vindt zichzelf erg geschikt voor televisie. Zijn voorbeelden zijn Jonathan Zandbergen, Robert Kranenborg en Rudolph van Veen. Nicky vindt het leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Hij denkt dat hij met zijn vlotte babbel en goede uitstraling, de perfecte nieuwe tv-chef is.