Anouk van der Laan

Anouk (24) woont in Haarlem, ze studeerde hier aan het Conservatorium (richting muziektheater). Ze is nu zelfstandige en werkt als zangeres en docente. Ook werkt ze weleens in koffiezaakjes.

Anouk bakt al taarten van kleins af aan en op vakantie is ze altijd op zoek naar authentieke producten. Anouk is erg geïnteresseerd in waar eten vandaan komt en wat het met je doet als het in je lichaam zit. Kwalitatieve producten hebben een verhaal en daar is Anouk dol op. Ze koopt deze het liefst bij mensen die passie hebben voor een bepaald product. Anouk vindt het geweldig om eindeloos te kunnen combineren met kleuren en smaken. Ze kookt altijd op gevoel en haar signature dishes zijn worteltaart en oven geroosterde wortel-pompoensoep.

Naast muziek en koken houdt Anouk van dansen en(food)fotograferen en schrijven voor haar eigen foodblog ‘Kookmutsen’. Ze wil al tijden dolgraag van haar blog een YouTube-kanaal maken, maar daar heeft ze hulp bij nodig. Ze weet zeker dat haar vieze handen en de camera niet samengaan.

Jamie Oliver is haar grote voorbeeld door zijn nonchalante manier van doen en dat alles er makkelijk uitziet. Anouk zou in haar eigen kookprogramma dolgraag mensen die niet zo enthousiast zijn over koken willen overtuigen dat het heel erg leuk is en helemaal niet moeilijk. Anouk denkt de nieuwe tv-chef te zijn doordat ze goed is in presenteren, houdt van rustiek koken en het niet te moeilijk maakt waardoor het toegankelijk is voor anderen. Ze zou er graag bij zingen en tussendoor veel weetjes vertellen over voeding. Anouk verwacht een nonchalante, vrolijke presentatrice te zijn met een kritisch grapje op z’n tijd.