Stefan Scheenstra

De Amsterdamse Stefan (24) werkt als cateringmedewerker en model. Stefan heeft vroeger op hoog niveau getennist en reisde voor wedstrijden heel Europa door, ook door zijn modellenwerk heeft hij veel van de wereld gezien. Die tijd ligt nu achter hem, Stefan heeft zich onlangs weer in Nederland gevestigd. Naast koken houdt Stefan ook van sporten, hij is vijf keer per week in de sportschool te vinden.

Stefan heeft de passie voor koken van zijn vader en de passie voor eten van zijn moeder. Eten is bij zijn familie thuis altijd een gezellige aangelegenheid. Van jongs af aan kookt Stefan al. Hij kookt meestal op gevoel, wordt erg blij van Mexican streetfood en zijn specialiteit is risotto. Stefan omschrijft zijn stijl als creatief, experimenteel en gezond. Hij houdt ervan gevarieerd te koken, gezond eten te bereiden en nieuwe dingen uit te proberen. Doordat Stefan op verschillende plekken op de wereld heeft gewoond, waaronder Italië, Zuid-Korea en New York, heeft hij veel verschillende keukens geproefd. Stefan vindt het geweldig om deze allemaal uit te proberen.

Stefan haalt veel plezier uit koken, maar zou nooit fulltime in de keuken willen staan. Daarom lijkt hem de combinatie tussen koken en presenteren erg leuk. Anthony Bourdain is zijn grote voorbeeld. Stefan wil als tv-chef mensen inspireren om lekker en gezond te koken en hij denkt dit door zijn sociale kwaliteiten goed over te kunnen brengen.