Giulia Uda

Giulia (22) woont in Nijmegen, maar is ook veel te vinden in Amsterdam omdat ze hier twee banen heeft. Ze maakt raw vegan taartjes bij Holy Nut en is verkoopster bij De Glutenvrije Winkel. Ze volgt in de weekenden de opleiding Natuurgeneeskunde en Klassieke Homeopathie, al staat dit op het moment op een laag pitje. Naast koken en bakken schrijft en tekent ze graag, doet ze aan yoga of gaat ze (hard)lopen of fietsen.

Giulia’s vader is een Indonesische kok, ze hielp hem vroeger al veel en deelt de passie voor koken nu met hem. Haar specialiteit is uiteraard taartjes. Giulia omschrijft zichzelf als een basic kok en vindt zichzelf goed met smaak. Ze staat vaak dansend in de keuken en kookt voornamelijk op gevoel. Ze eet het liefst zo puur en onbewerkt mogelijk, glutenvrij en bij voorkeur ook producten vrij van geraffineerde suikers en lactose.

Giulia wordt heel blij van rust, Japanse thee en een goed taartje. Ze houdt van eenvoud en geniet van kleine dingen, zoals het samenzijn met vrienden en familie. Ze is ook erg geïnteresseerd in thee, ze heeft een cursus Japanse thee gevolgd en komt regelmatig samen met haar theegroepje. Ze zou ook graag traditioneel Japans willen koken.

Giulia loopt al een tijdje rond met plannen voor een eigen kookshow op YouTube. Dit kanaal zou dan ‘Midnight Baking’ moeten heten, omdat ze graag ’s nachts taarten bakt. Een eigen kookprogramma is altijd een stiekeme droom geweest. Giulia vindt dat zij de nieuwe tv-chef is omdat ze uitstraling heeft, authentiek is en humor heeft.